Bit Change Faq

Registrovao sam se, ali ne mogu da se ulogujem.

Prilikom registracije, na vašu e-mail adresu je poslat aktivacioni link na koji je neophodno da kliknete kako bi nalog postao aktivan. Nakon toga, bićete u mogućnosti da pristupite vašem nalogu.

Kako da promenim lozinku?

Lozinku možete promeniti nakon što se ulogujete i u gornjem desnom delu ekrana odaberete opciju ‘Podešavanja naloga’, koja se nalazi u padajućem meniju ispod vašeg imena.

Da li mogu da promenim e-mail adresu preko koje sam se registrovao?

Kako bi promenili e-mail adresu, morate kontaktirati našu korisničku podršku jer ne postoji mogućnost da to sami uradite na svom nalogu. Ukoliko želite, možete kreirati nov nalog, ali vam se promet koji ste ostvarili na prethodnom nalogu, neće preneti na nov nalog.

Kako mogu da budem siguran da nećete zloupotrebiti moje lične podatke?

S obzirom na to da smo registrovano pravno lice u Repubici Srbiji, mi smo u obavezi da sve zakone, koji se tiču našeg poslovanja, kao i zakone koji štite naše klijente, primenjujemo. S tim u vezi, vaši podaci se koriste isključivo u skladu sa detaljima navedenim u dokumentu “Uslovi korišćenja”.

Kako da kupim kriptovalutu preko vas?

Kako bi se preko našeg servisa izvršila kupovina neke kriptovalute koju imamo u ponudi, prvo je neophodno da se napravi nalog na našem sajtu i da se on verifikuje. Nakon toga, podnosi se zahtev za iznos novca ili količinu koina koju korisnik želi da kupi i tom prilikom se dobija primer uplatnice, pomoću koje se vrši uplata. Prilikom kreiranja zahteva, neophodno je da korisnik ima spremnu kripto adresu, na koju želi da mu se pošalju kupljeni koini. Tek kada se u našem sistemu evidentira uplata, može se pristupiti realizaciji zahteva.

Kako mogu da izvršim uplatu?

Uplatu je moguće izvršiti kako uplatnicom u ekspozituri bilo koje banke ili pošte, tako i e-bankingom ili mobi bankingom. U ovom trenutku, ne postoji opcija plaćanja karticom.

Na koju adresu možete da mi pošaljete kriptovalutu koju želim da kupim?

Možete ostaviti bilo koju kripto-adresu, bilo da je u pitanju ona koja se nalazi na nekoj od berzi, mobilnom, desktop ili hardware wallet-u. Molimo vas da obratite pažnju da ne ostavljate adresu koja ne odgovara kriptovaluti koju kupujete.

Koliko novca ću dobiti prilikom prodaje?

Prilikom podnošenja zahteva, vi dobijate obaveštenje na samom sajtu, kao i putem e-maila, o okvirnom iznosu željene valute, koji zavisi od trenutne cene na Bitstamp berzi. Iznos, koji će vam biti isplaćen se formira u trenutku prodaje vaše kriptovalute i zavisi od aktuelne cene na Bitstamp berzi.

Koji kurs se gleda prilikom isplate?

Gleda se aktuelna cena kriptovalute na Bitstamp berzi, koja se utvrđuje u trenutku kada se koini prodaju za vas, a zatim se ta vrednost pretvara u dinare. Kurs po kome se utvrđuje vrednost je srednji kurs dolara, koji je propisala NBS na dan realizacije.

Odakle sve mogu vama da pošaljem kriptovalutu?

Možete poslati odakle god želite, bilo da je u pitanju neka od vodećih berzi ili wallet nalog.

Da li se plaća porez i koliko?

Ukoliko ste zaradili bitkoine kao rezultat nekog posla koji ste obavljali, u tom slucaju ste dužni  da po prijemu bitkoina platite porez. Ukoliko ste bitkoin stekli rudarenjem ili kupovinom, u tim slucajevima ste u obavezi da platite porez prilikom prodaje. Svakako bi Vam savetovali da se više o ovome informišete u Poreskoj upravi.

Da li mogu da prodam kriptovalute kao pravno lice?

Da, pravna lica mogu i prodati kriptovalute, ali je prethodno neophodno uraditi sledeće korake: 1. Nalog mora biti kreiran i verifikovan od strane vlasnika pravnog subjekta. 2. Dostaviti izvod iz APR-a. 3. Dostaviti odluku o prodaji kriptovaluta sa pečatom i potpisom ovlašcenog lica. 4. Neophodno je dostaviti dokaz o poreklu koina, odnosno dokaz o kupovini ukoliko ste kupili, ili ukoliko ste izrudarili neophodno je dostaviti račune o nabavci opreme (dovoljni su računi za grafičke kartice ili za kupovinu Asic-a). Izvod iz APR-a i odluku o prodaji kriptovaluta možete poslati mailom. Ukoliko ste u PDV sistemu, molimo, pre prodaje kriptovaluta konsultujte se sa svojim knjigovođom. Za sva dodatna pitanja i pomoć možete kontaktirati naš korisnicki servis.