Vrtoglavi skok Bitkoina

Sve kriptovalute sada vrede više od 300 MILIJARDI DOLARA.

Vrednost kripto-tržišta je prevazišla je nivo od 300 milijardi dolara, dok se bitkoin oporavio na 8.200 dolara, manje kriptovalute su imale skok vrednosti.

25. jula, u vrhuncu, cena bitkoina postigla je 8.500 dolara, jer je dnevni obim prometa skočio sa 3 milijarde na 6 milijardi dolara u samo nekoliko sati. Od tada, bitkoin je blago opao za manje od 4% i stabilizovao se u regionu od 8.200 dolara. Od 26. jula, dnevni obim prometa bitkoina ostaje ispod 5 milijardi dolara.

Dnevni obim celokupnog tržišta kriptovaluta pao je za više od 4 milijarde dolara, sa 18 milijardi na 14 milijardi dolara. Stabilnost na nivou od 300 milijardi dolara mogla bi da bude od koristi za srednjoročni rast kripto-tržišta, s obzirom da je u aprilu, kada je cena bitcoina porasla sa 6.900 dolara na 10.000 dolara bez sitnih korekcija, BTC do kraja maja pretrpeo veliki pad koji je još jednom vrednost bitcoina poslao u region od 6.000 dolara.

Iako većina tokena ima dobre performanse tokom ovakvih situacija na tržištu u kojima cena glavnih digitalnih sredstava kao što su bitcoin i ether ostaju stabilni, neki tokeni su zabeležili velike gubitke. GXChain, MOAC, IOST i Bitcoin Private zabeležili su gubitke u rasponu od 5 do 20% u odnosu na američki dolar, piše CCN.

One Reply to “Vrtoglavi skok Bitkoina”

Comments are closed.